V detských domovoch budú opäť sladké Vianoce!

17.12.2004 Celý región

Vianočné finále 7. ročníka projektu Čokoládovej hviezdičky radosti bude v znamení darčekových balíčkov od Nestlé a krásnych detských obrázkov...
Bratislava, 14. decembra 2004 – Začiatkom tohto týždňa sa začína najobľúbenejšia fáza charitatívneho projektu Čokoládová hviezdička radosti. Autá s nákladom balíčkov od spoločnosti Nestlé Slovensko, s.r.o. začali vyrážať 13. decembra 2004 do 81 detských domovov po celej Slovenskej republike. Zároveň sa dnešným dňom otvára výstava detských obrázkov z akcie “ Maľovanie s Čokoládovou hviezdičkou radosti” v nákupnom centre Aupark v Bratislave, ktorá potrvá do 6. januára 2005.

Tohto roku už po siedmy raz vyrazia zo skladu Nestlé v Prievidzi autá s nákladom štyroch ton výrobkov k deťom v 81 detských domovoch. Každé z 3 672 detí dostane svoj balíček do 17. decembra 2004. „ Milujem čokoládu a bolo pre mňa veľkým prekvapením, keď som videl auto plné sladkostí a zistil som že dostanem taký veľký balíček. ” hovorí Peter Ďungel z detského domova Istebné, ktorému Čokoládová hviezdička radosti priniesla sladký balíček.

S charitatívnym projektom je spojená výtvarná akcia „ Maľovanie s Čokoládovou hviezdičkou radosti” . Na jej štvrtom ročníku sa zúčastnil rekordný počet detí, ktoré zaslali 3 843 prác na tému „ Moja vianočná pohľadnica” . Pavel Novák, zo spoločnosti Nestlé Česko s.r.o. , dodáva: „ Rád by som zdôraznil, že pre Čokoládovú hviezdičku radosti , ako je to už tradíciou, maľovali všetci dobrovoľne a bez nároku na odmenu či výhru. Skutočnosť, že sa tisíce detí rozhodli pridať k dobročinnému projektu a vynaložiť na to nemalé úsilie, si nesmierne vážim. ”

Výstavu vybraných vianočných pohľadníc si môže verejnosť pozrieť počnúc dnešným dňom až do 6. januára v nákupnom centre Aupark v Bratislave. On-line výstava obrázkov prebehne na oficiálnych internetových stránkach spoločnosti Nestlé Slovensko s.r.o. www.nestle.sk.

Patrónka projektu Patrícia Jariabková, vybrala tak ako každý rok, 5 detských obrázkov, ktoré sa stali predlohou skutočných vianočných pohľadníc. „ Táto úloha je veľmi príjemná, ale zároveň veľmi obtiažna. Veľmi sa mi páčilo, ako deti tento rok stvárnili tému „ Moja vianočná pohľadnica“ . Prišlo množstvo rôznych výtvarných techník venovaných vianočnej pohode, redstave detských darčekov, ale i vianočným stromčekom a kapríkom. „ Dodáva k svojmu výberu Patrícia Jariabková, patrónka projektu.

Pohľadnice s vybranými motívmi nechala spoločnosť Nestlé Slovensko, s.r.o. vytlačiť v množstve 100 tisíc kusov. Celý tento náklad bol venovaný občianskemu združeniu Úsmev ako dar, ktoré výťažok z ich predaja venuje na pomoc deťom z detských domovov.

Manažér občianskeho združenia Úsmev ako dar pan Bruno Biscontini hovorí: „ Sme veľmi radi, že spoločnosť Nestlé pravidelne pomáha deťom z detských domovov. Tak ako po minulé roky, aj tento rok nás potešili pohľadnice, ktoré sme dostali a veríme, že sa budú páčiť. Okrem iného, rozdávali sme ich aj našim prispievateľom v rámci 2. ročníka celoslovenskej zbierky jeden deň úsmevu, ktorá bola realizovaná 3. decembra 2004 a jej výťažok (899.000, - Sk) bude použitý na transformáciu detských domovov a na projekty pre deti. “

Pavel Novák zo spoločnosti Nestlé na záver dodáva: „ Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zúčastnili a zúčastnia na tomto dobročinnom projekte pre deti. “
Petra Marešová, agentúra intent btl
 

Vyberte región